Nieuws

Wageningen, woensdag 15 juni 2022
Duurzaamheid en energieneutraliteit tijdens Open Monumentendag Wageningen

Duurzaamheid is momenteel een hot item. Een mooi en bovendien zeer urgent thema, zeker ook voor onze Wageningse monumenten. Cultureel erfgoed waar we trots op zijn en dat we graag voor toekomstige generaties willen behouden en bewaren. Op zondag 11 september laat het Wageningse comité Open Monumentendag u dan ook graag kennismaken met een keur van monumenten en markante panden en plekken die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Wilhelminaweg rondom 1925
Rijks HBS en de Gymnastiek- en Tekenschool

Wat te denken van het voormalige Teken- en Gymnastieklokaal van de Rijks HBS aan de Wilhelminaweg. Dit is tegenwoordig een prachtig gerestaureerd energieneutraal woonhuis. Allerlei duurzame oplossingen zijn hier bedacht en toegepast bij de vakkundige en liefdevolle restauratie. Maar ook vele andere duurzaam gerestaureerde en/of herbestemde panden en plaatsen kunt u uitgebreid bekijken tijdens de jaarlijkse Open Monumentenroute. Het lokale comité ziet uw komst, samen met andere enthousiaste vrijwilligers en monumenteneigenaren, heel graag tegemoet op zondag 11 september.
Neemt u eens een kijkje op onze website voor een impressie van voorgaande edities en volgt u ons op Facebook voor het laatste nieuws.


Stad Wageningen, woensdag 1 september 2021
Open Monumentendag Wageningen


Dinsdag 6 juli 2021
De deuren kunnen weer open tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag in Wageningen

Julianastraat
Julianastraat ter hoogte van de hofjes, gezien naar het oosten. Op de achtergrond zijn links en rechts molens zichtbaar. Links is de Molen de Vlijt aan de Harnjesweg, rechts is de eekmolen aan de Eekmolenweg.

Zet de datum alvast in uw agenda, want Open Monumentendag Wageningen biedt dit jaar weer een bijzondere selectie aan open huizen en wandelingen. Met het uitnodigende thema ‘Mijn monument is jouw monument’ voelt u zich vast extra welkom op zondag 12 september. Laat u die dag verrassen door een gezellig vol en gevarieerd programma.
Van kerkelijke monumenten tot prachtig landschappelijk schoon en van grote hoogte vanuit de Watertoren tot aan innovatieve instellingen op de Wageningse campus. Een breed palet aan Wagenings cultuur-historische erfgoed laat zich met plezier door u bekijken en bewonderen. Het plaatselijke comité Open Monumentendag heeft er zin in en wil u, samen met de vele andere enthousiaste vrijwilligers en monumenteneigenaren op zondag 12 september graag weer ontmoeten.

Neemt u eens een kijkje op deze website voor een impressie van voorgaande edities en volgt u ons op Facebook voor het laatste nieuws.