Nieuws 2017

Hoog en Laag, woensdag 13 september 2017

Openstelling monumentale panden

Hoog en Laag 13 september 2017
De PDF versie van dit krantenartikel staat hier.


De Stad Wageningen, woensdag 19 september 2017

Open monumentendag: mooie gebouwen en mooie verhalen

De Stad Wageningen 19 september 2017De PDF versie van dit krantenartikel staat hier.


Wageningen, donderdag 7 september 2017

Publicatie Boeren, burgers & buitenlui

De brochure ‘Boeren, burgers & buitenlui. Open Monumentendag 2017 8-10 september’ is nu beschikbaar op de volgende locaties: bblthk, het stadhuis, boekhandel Kniphorst en Antiquariaat De Beschte.
Vrijdagavond is de brochure tijdens de openingsavond in de bblthk te verkijgen.
Zaterdag 9 september ligt de brochure klaar op de Molenmarkt en op de Markt.
Zondagmiddag 10 september is de brochure ook verkrijgbaar bij het centrale informatiepunt in Museum de Casteelse Poort (die dag gratis te bezoeken), en bij de deelnemende panden.


De Stad Wageningen, woensdag 6 september 2017

Een waar Wagenings lusthof aan de lommerrijke Grintweg

De Stad Wageningen 6 september 2017
De PDF versie van dit krantenartikel staat hier.


Hoog en Laag, woensdag 6 september 2017

Monumentendag in stad

Hoog en Laag 6 september 2017
De PDF versie van dit krantenartikel staat hier.


Wageningen, 30 augustus 2017

Open monumentenweekend 9 en 10 september

‘Boeren, burgers en buitenlui’ zegt het voort!

Stadsomroeper Van DrutenDe boeren, burgers en buitenlui van weleer staan centraal tijdens Open Monumentendag. Of beter gezegd: Open Monumentenweekend want het hele weekend staat bol van activiteiten en rondleidingen op Wagenings grondgebied. Van Wolfswaard tot stadswal en van Havenkantoor tot Huppelpad. Op zondagmiddag 10 september kunt u bij deze en andere bijzondere panden en locaties worden rondgeleid. Zaterdag 9 september staan onder andere een puzzeltocht en torenbeklimming op het programma en de aftrap vindt op vrijdagavond plaats in de bblthk met een boeiende openingsbijeenkomst.

Schrijver Wim Huijser en middeleeuwse muziek van Madlot in bblthk
In de bblthk wordt vrijdagavond 8 september (om 20.00 uur) dus het spits afgebeten. Wethouder Dennis Gudden opent het Open Monumentenweekend officieel met het in ontvangst nemen van een speciaal uitgegeven brochure. De bekende publicist Wim Huijser verzorgt een lezing getiteld: ‘Boeren, burgers en buitenlui: samen op het Klompenpad’. Verder zijn er persoonlijke bijdragen van stadsdichter Martijn Adelmund en columnist Arie de Groot. Het avondvullende programma wordt muzikaal omlijst door de middeleeuwse klanken van Madlot. De toegang is, zoals bij alle andere activiteiten, gratis.

Torenbeklimming en puzzeltocht
De Markt vormt op zaterdag 9 september het middelpunt van activiteiten. De vermaarde Stadsomroeper Van Druten zal daar nadrukkelijk van zich laten horen. Bij de fontein tegenover de ingang van de Grote Kerk staat een infokraam van het comité Open Monumentendag Wageningen (OMDW). Hier kan men zich inschrijven voor een beklimming van de Gemeentetoren onder leiding van o.m. gemeentearchivaris Bob Kernkamp. De stand is tevens het start- en eindpunt van een leuke puzzeltocht voor kinderen (ca. 7-13 jaar) en in de kraam zijn behalve gratis brochures ook eerdere uitgaven van het lokale comité verkrijgbaar. Traditiegetrouw staat er bovendien ook op de Molenmarkt een kraam met publicaties van het comité OMDW.

Open Monumentenroute op zondag 10 september
De Open Monumentenroute vindt op zondagmiddag plaats van 12.00 tot 17.00 uur. Aan de hand van de speciaal hiertoe uitgegeven brochure kunt u tal van markante gebouwen en locaties bezoeken. Naast de openstelling van monumenten zijn er ook rondleidingen door oud-gemeentearchivaris Kees Gast in en om Oranje Nassau’s Oord, Ton Steenbergen op de Joodse Begraafplaats en Kees Krechting op het Huppelpad e.o.. Voor een overzicht van het complete programma is de gratis brochure verkrijgbaar in ondermeer de bblthk, het stadhuis en boekhandel Kniphorst. Op zondagmiddag 10 september is de brochure ook verkrijgbaar bij het centrale informatiepunt in Museum de Casteelse Poort (die dag gratis te bezoeken), en bij de deelnemende panden. Voor meer informatie over de activiteiten kunt u ook terecht op de sites van het lokale comité: www.omdw.nl en het landelijke comité: www.openmonumentendag.nl.


De Stad Wageningen, woensdag 30 augustus 2017

Chic aan de thee in een bekoorlijk koepeltje aan het Wallenpad

De Stad Wageningen 30 augustus 2017
De PDF versie van dit krantenartikel staat hier.


De Stad Wageningen, woensdag 23 augustus 2017

De buitenlui van buurtschap de Oude Nu

De Stad Wageningen 23 augustus 2017
De PDF versie van dit krantenartikel staat hier.