Tentoonstelling

29 augustus – 2 oktober 2016

25 jaar publicaties Open Monumentendag Wageningen

Open Monumentendag 2016, in het weekend van 9, 10 en 11 september a.s., staat in het teken van Iconen en Symbolen. Dit jaar heeft OMD een extra feestelijk tintje: het jaarlijks terugkerende evenement viert de 30e editie! Ook Wageningen opent al voor de 30e maal de deuren van allerhande monumenten voor bezoekers.

Extra bijzonder is dat al 25 jaar op rij via het Wagenings comité Open Monumentendag een publicatie over plaatselijke monumenten het levenslicht ziet. Een unicum binnen Nederland en daarom reden voor een bescheiden tentoonstelling.

Ook bij deze 30e editie verschijnt een nieuwe Wageningse publicatie: een (gratis) brochure met fraaie foto’s. De jubileumuitgave bevat 25 parels of iconen – in dit geval panden die tot nu toe wat onderbelicht zijn gebleven – uit evenzoveel jaren schrijven over de geschiedenis van Wageningse monumenten.

De expositie (in de opkamer van het museum) toont een fotoselectie uit deze nieuwe brochure, met daarbij uiteraard de omslagen van de publicaties waarin zij worden beschreven. Een keuze uit 25 prachtige foto’s, gemaakt door de Wageningse fotografe Carleen van den Anker, tevens al jaren enthousiast lid van het comité OMDW.

Museum De Casteelse Poort
Bowlespark 1A
6701 DN Wageningen

Foto’s van de tentoonstelling

25 jaar publicaties Open Monumentendag Wageningen