Programma 2017

Poster Open Monumentenweekend 2017Het Comité Open Monumentendag Wageningen heeft voor de 26e keer een publicatie samengesteld. De brochure bieden we u gratis aan. Het is een bundeling van geïllustreerde korte verhalen over monumentale panden in het thema van 2017, Boeren, burgers en buitenlui.

Vrijdag – Openingsavond
Op vrijdag 8 september is de openingsavond van Open Monumentendag in de Bblthk. Een boeiende avond met sprekers en muziek.

Programma
8 september, aanvang 20.00 uur, koffie, thee en muziek vanaf 19.30 uur.
Stationsstraat 2, 6701 AM Wageningen. Toegang gratis.
– Officiële opening Open Monumentendag Wageningen 2017 door voorzitter Wim Heijman en aanbieding van de 26e publicatie aan wethouder Dennis Gudden.
– Gesproken column door Arie de Groot, publicist en eigenaar van ontwerpbureau ‘Voorheen de Toekomst’.
– Muzikaal optreden door Madlot.
– ‘Boeren, burgers en buitenlui. Samen op het klompenpad.’ Een voordracht door Wim Huijser, schrijver over literatuur en landschap.
– Stadsdichter Martijn Adelmund.
– Afsluiting met borrel.

Grote kerk

Zaterdag – Markt, Kerktoren en Molenmarkt
Op zaterdag 9 september staat OMDWageningen met een kraam bij de Grote Kerk op de Markt én op de Molenmarkt rond molen De Vlijt. U kunt bij beide kramen informatie verkrijgen en onze eerdere publicaties kopen (voorzover nog niet uitverkocht; raadpleeg hiervoor deze lijst).
Deze zaterdag is de Grote Kerk opengesteld. Bovendien kunt u onder leiding van een gids de Kerktoren beklimmen. Voor de kinderen is er een Puzzeltocht in en rond de kerk. Wie de puzzeltocht met succes weet te voltooien, kan rekenen op een kleine verrassing. Zowel voor de torenbeklimming (inschrijving) als de puzzeltocht kunt u zich bij onze kraam melden.

Zondag – Binnen kijken
Op zondag 10 september vindt de Open Monumentenroute plaats. U bent deze dag welkom bij alle in de brochure beschreven monumenten.
LET OP: de openstelling van de Grote Kerk en de beklimming van de kerktoren zijn op zaterdag en niet op zondag.

Bowlespark 12Openstellingen en rondleidingen
Bij de meeste monumenten kunt u tussen 12 en 17 uur langskomen, waarbij de monumenteigenaar of beheerder u gastvrij ontvangt. Enkele monumenten zijn uitsluitend te bezoeken aan de hand van een rondleiding.
Aanvangstijden van de rondleidingen vindt u op pagina 26 en 27 van de brochure, op de Monumentenroutepagina en op de Monumentenroutekaart

Exposities
Naast het bezoeken van de monumenten zelf, bent u welkom bij een expositie met grafsch werk in Villa Arion en verschillende exposities in Museum de Casteelse Poort. Bij het museum vindt u ook een informatiekraam van OMDW en worden onze publicaties verkocht.