Programma 2018

100 jaar universiteitsgebouwen

De 32ste editie van de Open Monumentendag in Wageningen staat in het teken van 100 jaar WUR.

Op zondag 9 september is een keur van monumentale panden van de WUR opengesteld voor publiek. Laat u verrassen door de bijzondere architectuur van de Wageningen Campus en voormalige universiteitsgebouwen op de Berg, de Dreijen en Duivendaal. Onder begeleiding van ervaren gidsen krijgt u een verfrissende blik op ruim een eeuw bouwen ten behoeve van Wageningen University & Research. De monumentenroute kunt u hier vinden.

Voorafgaand aan de Open Monumentendag bent u op vrijdagavond 7 september welkom in de Aula van de universiteit. Een boeiende avond met sprekers en muziek. Op deze avond zal tevens de 27ste publicatie van het Comité Open Monumentendag Wageningen worden gepresenteerd. Een prachtige publicatie onder de noemer ‘Van clusters tot Campus’ over de geschiedenis van de universiteit en haar gebouwen, vanaf het prille begin tot anno nu.

Het Programmaboekje kunt u hier bekijken.

Vrijdag – Openingsavond

De Aula
De Aula

Vrijdagavond 7 september bent u van harte welkom om de openingsavond van Open Monumentendag Wageningen 2018 bij te wonen in de Aula van Wageningen University & Research.

Aula, Generaal Foulkesweg 1, 6703 BG Wageningen. De toegang is gratis. Inloop met koffie en thee vanaf 19.45 uur.

Programma

Aanvang programma: 20.15 uur

• Officiële opening Open Monumentendag Wageningen 2018 en aanbieding van de publicatie ‘Van clusters tot Campus: Ruim een eeuw bouwen voor de Wageningse universiteit’ aan burgemeester Geert van Rumund en een vertegenwoordiger van Wageningen University & Research

• Gesproken column door columnist Klaas de Vries

• Stadsdichter Ivanka de Ruijter

• ‘Van universiteitskwartier naar campus in Wageningen, Utrecht en Nijmegen’, een voordracht van stedenbouwkundige Paul Kurstjens

• Concertorganist Gonny van de Maten bespeelt tijdens de avond het monumentale orgel uit 1852

• Afsluiting met borrel en muzikaal optreden van de Ceresband, ‘s lands oudste Studenten Jazz- en Dixielandorkest

Tevens mogelijkheid om onze publicatie ‘Van clusters tot Campus: Ruim een eeuw bouwen voor de Wageningse universiteit’ aan te schaffen.

Overige activiteiten in kader van OMDW

Tentoonstelling 100 jaar universiteitisgebouwen
Tentoonstelling 100 jaar universiteitsgebouwen

Vanaf 27 augustus is in de bblthk (Stationsstraat 2) tijdens de reguliere openingstijden een expositie over universiteitsgebouwen te zien met etsen van Hanke Cannegieter en fotobewerkingen van Mark Vogt.

Op donderdag 6 september is er de Klassendag, een educatief lesprogramma voor leerlingen van Wageningse basisscholen in het Schip van Blaauw.

Op zaterdag 8 september vanaf 10.00 uur is er een kraam van het Comité Open Monumentendag Wageningen op de Wageningse Molenmarkt.


Wageningse Molenmarkt