Programma 2021

Stadhuis WageningenOpen Monumentenroute op zondag 12 september

Deze editie van de Open Monumentendag in Wageningen staat in het teken van Mijn monument is jouw monument.

In het programmaboekje worden de deelnemende monumenten en markante plekken die u tijdens Open Monumentendag 2021 kunt bezoeken, kort aan u voorgesteld. Op zondag 12 september openen als vanouds weer vele deuren tijdens Open Monumentendag en krijgt u een indruk van woonhuizen, kerken en vele andere gebouwen en domeinen. Laat u meenemen in verrassende verhalen en geschiedenissen van de Wageningers en hun omgeving in bijvoorbeeld de Julianastraat. Neemt u een kijkje op de Wageningen Campus of in Stadion de Wageningse Berg. Of laat u bekoren tijdens een wandeling of fietstocht door het fraaie Wageningse landschap.

Zondag 12 september starten we om 12:00 uur in de prachtig gerestaureerde Grote Kerk aan de Markt. Daar zal burgemeester Floor Vermeulen een korte toespraak houden en vervolgens aansluiten bij de eerste rondleiding die in het stadhuis gaat plaatsvinden. Voorafgaand aan ons programma kunt u in Hotel de Wereld tussen 10:30-11:30 uur terecht voor een kopje koffie in de capitulatiezaal. Tevens is het mogelijk om daar een lezing bij te wonen om 10:30 uur. Bij de rondleidingen in het stadhuis en de watertoren is reservering vooraf vereist.
Enkele panden zijn uitsluitend te bezoeken aan de hand van een rondleiding.

Houdt u rekening met mogelijke beperkingen in het aantal bezoekers bij enkele deelnemende panden en met de 1,5 meter afstand. Alvast hartelijk dank.

Graag tot ziens op Open Monumentendag!

De monumentenroute kunt u hier bezoeken.

Het Programmaboekje kunt u hier bekijken.


De jaarlijkse tentoonstelling, door de vriendelijke samenwerking met de bblthk en gerealiseerd door Elisabeth Zaayer en Mark Vogt, is vanaf heden te bezoeken, in de bieb natuurlijk.